Lekka zupa z wakame i maitake, podrasowana alkoholem
W misce leniwego Rilakkumy |
Zupa z alkoholem i algami
Kto ma chętkę |
Składniki:
Ususzone wakame 2 duże kawałki
Maitake pół paczki
Skóra z kurczaka
Woda 1,5 kubka
Mikstura A
sake – 1 łyżka
sól - pół łyżeczki
pieprz do smaku
sezam
Wykonanie:
Odciąć stwardniałe końcówki maitake.
Zagotować wodę, dodać skórę kurczaka. Potem dodać grzyby maitake.
Po 5 minutach wyjąć skórę.
- Wakame zamoczyć w miksturze A.
Wszystko połączyć i posypac sezamem.
Przepis pochodzi z książki てんきち母ちゃんのゆる糖質オフのやせる献立-たっぷり食べてウエストマイナス9cm!
Dedykowanej dla matek, które przez ograniczenie cukru chcą stracić centymetry w talii. Postanowiłam większość z nich zamieścić na blogu, gdyż są dość zdrowe jak na codzienną japońską kuchnię. Mało jest w nich cukru, soli i mięsa, a bardzo dużo warzyw, co niestety nie jest typowe. Do tego dania są bardzo proste w przygotowaniu, dlatego polecane dla zarobionych ludzi 。 Możecie książkę zakupić na Amazonie. Polecam!.Blog autorki Inoue Kanae również warto sprawdzić.
0 comments